Ez a trendi édesség mára legendává vált az édességek között, bizonyítja mindezt az a hatalmas embertömeg, mely kizárólag a macaronok miatt zarándokolt el az Erzsébet téri Akvárium Klubba. A rendezvényre mi is ellátogattunk, hogy kiderítsük, mi ennek a különleges süteménynek a titka!
Ízlések és pofonok ide vagy oda, egy biztos, a macaronokat borsos áruk ellenére is vitték, mint a cukrot, a sütemény mostanra láthatóan Magyarországon is gasztrodivattá nőtte ki magát. Az elképesztő tömeg egész dobozokkal csomagoltatta a macaronokat, nem is csoda, hiszen a kínálat kifejezetten színesre sikeredett idén.
A fesztivál standjainál a hagyományos csokoládés, gyümölcsös, vagy éppen karamellás ízek mellett, jó néhány különlegesség is helyet kapott. Így a libamájas, a rágógumi ízű, levendulás, tokaji aszús, és a Gundel palacsintás szintén a kínálatot gazdagította.
Boros Regina (OKEGO főszervező) javaslatára ezúttal a kávé íz kapott hangsúlyt a tavalyi citrom után. Emellett nem csak a kiállítók kreációit értékelték, hanem lelkes amatőrök is benevezhettek a versenyre. A 4 tagú zsűrinek ( Mautner Zsófia, Raj Ráchel, Harmath Csaba, Laurent Vandenameele) nem volt könnyű dolga, a fejenkénit 48 db macaron végigkóstolása után két kategóriában választottak győztest. A profik közül kávéízben a Sugar! vitte a pálmát, őt pedig szorosan a Central Kávéház követte, a harmadik az à table! boulangerie-pâtisserie francia pékség lett.
A szabadon választott ízek kategóriában a Villa Bagatelle nyerte meg az első helyet egy különleges ízvilággal: vörösáfonya kecskesajt macaronnal. Második kökény ízzel a Centrál Kávéház lett, a harmadik helyet pedig a Four Seasons Gresham Palace érdemelte ki somlói ízű macaronjával.
Az amatőrök közül Palika Éva sós karamellás macaronja kapott első helyezést, kávé kategóriában pedig Pajó Katalin macaronját díjazták. A zsűri tagjai közül Mautner Zsófia így értékelte a zsűrizett termékeket, és magát rendezvényt: „Nagyon örülök, hogy sokat fejlődött a macaron felhozatal, és egyre nagyobb esemény lesz ez a nap. Meglepő és dicséretes volt, hogy az amatőrők macaronjai sokszor felülmúlták a profikét.”
Fotók: Imre Barnabás
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.