Nem tudom ti hogy vagytok vele, nekem a fogyókúra sajnos sosem tartozott az erősségeim közé. Egy ideig harcolunk a kilók ellen, majd elérkezik az a perc is, mikor félretéve fogyidrámát az ember lányának égetőszüksége lesz egy kis édes boldogságra! A következő receptet ezekre a bizonyos melankólikus napokra ajánlom!
Felmerül a kérdés, hogy ha létezik epres sajttorta, mi rossz lehet abban, ha ezúttal megfordítjuk, és az eper lesz a sütemény főszereplője? A különös finomság tesztelése után, őszintén mondhatom, hogy semmi, sőt egyszerűen lehetetlen betelni vele, és valószínűleg egészségesebb is, mintha több szelet sajttortával próbálnánk csillapítani az édesség utáni vágyunkat!:)
Hozzávalók: 0,5 kg lehetőleg nagy szemű eper, 2 dl krémsajt, 3-4 evőkanál porcukor, 1 teáskanál vanília kivonat, egy kevés kekszmorzsaElkészítés:
Mosd meg az epreket, majd vágd ki körbe a tetejüket. Ezután vájd ki az eper közepét. Ezt ismételd meg az összessel, és tedd félre őket. Majd kézi habverővel dolgozd össze a krémsajtot, a porcukrot és a vaníliát, egészen addig míg krémes állagú nem lesz a massza. Majd egy tiszta zacskó csücskét vágd le, önts bele egy keveset a krémből, majd töltsd meg vele az epreket. Utolsó lépésként már csak annyi dolgod maradt, hogy megszórd a kekszmorzsákkal és már kész is!
Ajánlott bejegyzések:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.